Deze quinoasalade is niet alleen heerlijk, maar ook gezond en voedzaam. Het zit boordevol groenten en eiwitten, en is gemakkelijk te maken. Dit is een perfect gerecht voor een lunch of een licht diner.
Ingrediënten
- 1 kopje quinoa
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1/4 kopje gehakte verse koriander
- 1/4 kopje olijfolie
- 3 eetlepels limoensap
- 1 theelepel gemalen komijn
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- In een grote kom, combineer de gekookte quinoa, paprika’s, komkommer, zwarte bonen, rode ui en koriander.
- In een aparte kom, meng de olijfolie, limoensap, komijn, zout en peper.
- Giet het olijfoliemengsel over de salade en meng goed.
- Laat de salade een uur in de koelkast staan om de smaken te laten mengen.
- Serveren en genieten!
Deze quinoasalade is een geweldige optie voor een gezonde en voedzame maaltijd. Het is rijk aan eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen, en is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een lichtere, maar toch bevredigende maaltijd. Probeer het vandaag nog!